Curriculum Vitae

Jouw CV is vaak het eerste wat een bedrijf van jou te zien krijgt. Aangezien je maar één keer een eerste indruk kunt maken is het belangrijk dat jouw CV er goed verzorgd uitziet.

 

Lay-out

 

De lay-out is bepalend voor de eerste indruk. Zorg dus voor een verzorgde, overzichtelijke en enigszins opvallende lay-out. Laat belangrijke zaken eruit springen door bijvoorbeeld cursief of vet lettertype en/of onderstrepingen te gebruiken. Juist deze zaken vallen op bij een quick-scan van het CV. Let bij de opmaak ook op hoe de huisstijl van het bedrijf er uit ziet.

 

Voorkom taalfouten

 

Een goede eerste indruk van jouw CV gaat snel verloren als er taalfouten in staan. Laat minstens twee anderen jouw CV kritisch doorlezen voordat je deze verzendt.

 

Inhoudelijk

 

Begin met je huidige situatie, baan of opleiding en werk terug in de tijd. Vermeld altijd de exacte periode met vermelding van de maanden en het jaartal. Vergeet ook de talen die je beheerst, de computerprogramma's waarmee je gewerkt hebt, gevolgde cursussen en behaalde certificaten niet te vermelden.

 

Maximaal twee A4-tjes

 

Gebruik maximaal twee A4-tjes voor het weergeven van je CV. Heb je heel erg veel gedaan, kies dan die zaken die het belangrijkst zijn. Stem je CV af op het soort bedrijf, branche of werkgever die je wilt benaderen. Solliciteer gericht en stip eventueel punten aan die je belangrijk vindt, bijvoorbeeld opleidingen of cursussen die je nog wilt volgen in de lijn van de aangeboden functie.

 

 

Download hier enkele tips voor een volledig, overzichtelijk CV